Werken met hout heb ik altijd heerlijk gevonden. Als hovenier kom ik dit uiteraard vaak tegen in het maken van bijvoorbeeld schuttingen en vlonders. Buiten deze ‘standaard’ zaken voor in tuinen heb ik altijd graag meubels gemaakt zoals tuinbanken, maar ook een mooi afgewerkte vergadertafel van eiken heeft wel eens de revue gepasseerd. Overkappingen werden de laatste tijd steeds populairder voor in tuinen; ik merkte dat ik het leuk vond om deze compleet naar wens van de klant te kunnen maken. Steeds meer ontstond de wens om meer met de passie ‘hout’ te doen, ook omdat onze werknemer Arnold dit helemaal zag zitten (en er ook nog eens erg goed in is :-). Toen het pand naast ons hovenierspand aan Halve Raak 3 leeg kwam te staan, was de keuze vrij snel gemaakt; hier wilden wij onze showroom van maken! Daarbij hadden we net geïnvesteerd in een mobiele lintzaag zodat we van boomstammen planken of balken konden maken, zowel om dit voor klanten te kunnen doen als voor onszelf.

Na een erg drukke periode in ons hoveniersbedrijf zijn we er nu helemaal klaar voor! Onze showroom begint vorm te krijgen, er staan al leuke dingen in die als voorbeeld kunnen dienen of als het al naar wens is, uiteraard direct gekocht kunnen worden. We kunnen eigenlijk alles maken, dus heb je een idee laat het ons weten en we gaan ermee aan de slag! We zullen regelmatig iets op Facebook en Instagram zetten wat we hebben gemaakt of ter inspiratie. Ook zullen we de website bijhouden uiteraard, check ook eens onze digitale showroom op deze site!

De showroom op Halve Raak 3 in Boskoop is sinds januari 2019 geopend op donderdag, vrijdag en zaterdag van 9:00-17:00. Uiteraard kun je ook op een andere dag langskomen, bel dan wel even van tevoren dan zorgen wij dat er iemand aanwezig is.

Hopelijk tot gauw!

Alan Banfield, trotse eigenaar van Banfield WoodWorks